top 5 Lithium aandeln

October 25, 2023

Top 5 Lithium aandelen

Het zal niet iedereen opvallen, maar de Litiumprijs is niet gestegen als gevolg van de enorme toename van de vraag naar accu’s. Helemaal niet. Stond de Lithiumprijs ij januari 2023 nog op $70.000 per ton, dan kun je nu al kopen rond de $ 20.000 per ton en het dal is nog niet bereikt.

Het is de lagere koopkracht van de consument die hier een grote rol speelt. De Chinees heeft haar les met vastgoed geleerd. Geld ergens insteken is niet altijd de weg naar een hoog rendement. In dit geval moeten de investeerders nog maar zien of hun appartementen afgebouwd gaan worden. Dit maakt de Chinese burger kopschuw en is er geen reden nu weer een verkeerde beslissing te nemen. Het geld wordt nu opgepot om verdere tegenslagen te voorkomen. De economie draait in China niet goed en dat doet de vraag naar EV’s flink afnemen.

Toch liggen er kansen

Ondertussen hebben Amerika, Europa en Australië en Zuid Amerika ingezet op toekomstige Lithium Productie. Op dit moment levert voornamelijk Chili veel meer dan verwacht en dat met een lagere vraag leidt tot deze enorme prijsdaling. Zo erg zelfs, dat grote nieuwe Lithium winning-projecten zijn stopgezet. Voor 2025 zal de Lithiumprijs niet veel stijgen gezien de economische tegenwind in de wereld.na 2025 komt de vraag naar Lithium terug door een flink lagere rente en de noodzaak om Elektrisch rijden een succes te maken. De subsidiekranen zullen opengaan en/of de prijs van EV’s moeten drastisch gaan zakken.

Top 5 Lithium aandelen

  1. Albemarle Corp ($19 miljard)
  2. Livent Corp ($3 miljard)
  3. Lithium America’s Corp ($2 miljard)
  4. Sigma Lithium Corp ($3 miljard)
  5. Mineral Resources Ltd ($ 8 miljard)

Op energie-aandelen.nl vind je hier meer over. Of de video-opname op het YouTube kanaal van energieaandelen.

Het beleggen in lithium-aandelen wordt weer aantrekkelijk op deze niveaus. Wel even wachten tot de bodem is gezet. Eerst de bodem van de Lithiumprijs, daarna de bodem van de bovenstaande aandelen. Elektrisch rijden moet een succes worden. De plotselinge kentering van de Chinese economie en hogere kostprijs van EV’s maakt dat EV-aandelen ook harde klappen hebben gekregen. De consument heeft minder koopkracht door de inflatie en daardoor hogere uitgaven aan dagelijkse goederen/diensten. Wanneer de rente in 2024/2025 daalt en de wereldeconomie de weg weer naar boven vindt, gaat de burger weer duurzame producten kopen. Ook EV’s.

Er wordt veel gesproken over nieuwe accu’s, maar die komen niet voor 2028 op d e markt en de vraag is of de benodigde wetenschappelijke doorbraken ook gemaakt worden. Hopelijk wel, want duurzamere accu’s zijn nodig om de nergietransitie te versnellen.

Meld je nu aan voor persoonlijk advies
Tijdens dit gesprek sta ik voor jou klaar om al jouw vragen omtrent jouw beleggingen in de energiesector te beantwoorden.
MELD JE HIER AAN