Nu beleggen in de energietransitie, straks volgt het rendement

August 6, 2023

Nu beleggen in de energietransitie, straks volgt het rendement

De energietransitie gaat zorgen voor een aardverschuiving. Veel, heel veel geld gaat naar bedrijven die onze CO2-uitstoot gaan verlagen. Al dat geld staat klaar, maar de technologie moet nog wat verbeterd en de verkoopprijs specifieker gegarandeerd worden. Of in ieder geval het risico rond het te investeren bedrag berekend kunnen worden. Pas dan kan een Final Investment Decision (FID) gegeven worden.

En dan zullen de koersen van die bedrijven hard gaan stijgen. Volg het grote geld en zie in het plaatje hieronder welke sectoren dat zijn. Wil je nu wat geld beleggen om straks te kunnen genieten van je opgebouwde vermogen? De energiesector kan de komende 7-10 jaar rekenen op $ 369 miljard vanuit de VS en Euro 380 miljard. Plus nog wat honderden miljarden Usd's die naar opslag en logistiek gaan om al die groene energie van producent naar verbruiker te brengen.

Nu waterstofaandelen historisch laag staan, batterijaandelen laag staan en CCS aandelen letterlijk onverklaarbaar laag staan. Vermogen opbouwen is makkelijker in sectoren die "hot" zijn. De tegenwind nu (rente, inflatie, China, oorlog) is het moment om hierover na te denken. Instappen kan wat later, wanneer de bodems gevormd zijn.

Beleggen in de energietransitie kan nu tegen een relatief lage investering, omdat je koersen hard afgestraft zijn. Over een paar maanden zullen de eerste bedrijven hun grote investeringen aankondigen door subsidies geholpen vanuit de IRA en de Green Deal. Dat gaat de koersen van deze bedrijven flink hoger zetten. Nu je plan trekken en straks je groene portefeuille opbouwen. Dat doe je graag in een secor die nummer 1 wordt. in 2030 is de energie-sector de grootste ter wereld. Groter dan vastgoed, zorg, banking.

Meld je nu aan voor persoonlijk advies
Tijdens dit gesprek sta ik voor jou klaar om al jouw vragen omtrent jouw beleggingen in de energiesector te beantwoorden.
MELD JE HIER AAN