De 5 best olie aandelen van 2023

August 5, 2023

De 5 beste olie aandelen van 2023

Wanneer de olieprijs gaat stijgen wil je wel die aandelen bezitten die ook echt gaan meebewegen. Liefst die bedrijven die heel gevoelig zijn voor de prijs van een vat olie. De beste aandelen zet ik hieronder neer, zodat je snel kunt inspringen op hogere olieprijzen. Zie ook: https://www.iea.org/reports/oil-market-report-april-2023. Het zijn met name de Amerikaanse oliebedrijven die hun cashflow inzetten om meer olieproductie te bereiken. Amerikaanse bedrijven kijken meer naar de korte termijn, hun aandeelhouders verwachten hoge dividend en hogere koersen. Geld moet rendement opleveren, en groene projecten doen dat te weinig, Veel te weinig in deze tijd. Het rendement is circa 5-7 keer hoger op fossiele investeringen t.o.v. groene investeringen. Voor de Amerikaanse belegger is het heel duidelijk; nu beleggen in olie en gas, straks in groene energie.

Top 5 olieaandelen

  1. Diamondback Energy (FANG)
  2. Halliburton (HAL)
  3. Marathon Oil (MRO)
  4. ExxonMobil (XOM)
  5. Chevron (CVX)

OPEC+ heeft nu de olieproductie beperkt (4/6/'23) en de olieprijs beweegt hard op en neer, omdat het lastig in te schatten valt hoe de Chinese economie zich na de slechte meimaand verder gaat ontwikkelen. Feit blijft dat OPEC+ haar olieproductie per maand aan kan passen aan de omstandigheden, met de wetenschap dat Iran voorlopig buiten spel blijft en de vraag naar olie zal groeien tot minimaal 2030. Saudi Arabië weet ook dat handelaren van tijd tot tijd de olieprijs naar beneden proberen te drukken om geld te verdienen. uiteindelijk is het de fysieke oliemarkt die de prijs van olie bepaalt en zodra Biden ook op de markt komt om haar SPR (Strategie Petroleum Reserve) met 180 miljoen vaten aan te vullen, lijkt het snel gedaan te zijn met de huidige zwakkere olieprijs.

Meld je nu aan voor persoonlijk advies
Tijdens dit gesprek sta ik voor jou klaar om al jouw vragen omtrent jouw beleggingen in de energiesector te beantwoorden.
MELD JE HIER AAN