Olie & LNG, een prachtig stel

February 21, 2019

Olie en LNG

Goldman Sachs ziet nu ook een olieprijs van ver boven de $120/vat in 2022. Energie-Aandelen is hier blij mee. Niet de slechtste zakenbank laten we zeggen in het voorspellen van de olieprijs.


Morgen meer over LNG.

Morgen komt API met de olievoorraadcijfers. Dat gaat een beweging in gang zetten, net als de vorige weken.

Olie wordt schaars

Waarom?

  • Iran komt dit jaar zeer waarschijnlijk NIET op de markt met extra olie
  • SPR VS MOET in 2023 weer aangevuld worden met olie die ze nu op de markt verkoopt (wetgeving)
  • OPEC laat Rusland NIET vallen. Dus geen extra productie die leidt tot dalende olieprijzen. Saudi Arabie wil geen strijd met Rusland. Zie negatieve olieprijs 2020.
  • Benzine en diesel zijn tekort. Olieraffinaderijen draaien goed en gaan zeker niet minder olie consumeren
  • Lockdowns China worden afgebouwd, de vraag naar olie daar gaat herstellen

Zijn er dan geen risico’s? Jawel;

  • Corona speelt weer op in 2022 (niet in te schatten)
  • Inflatie speelt op (lijkt wel waarschijnlijk)
  • Rente gaat omhoog (kan de VS wel hebben met hun sterke cijfers)

Wat te doen als belegger?

Beginnersfout 1; te snel je winst nemen. Heb je nu olieaandelen, rijd de rit nog wat verder omhoog. Zien we een daling van de olieprijs groter dan 5%, dan komt Energie-Aandelen (en jij hopelijk ook) in actie.

Beginnersfout 2: vergeten te spreiden. Beleg dus in olieproducenten, de olietanker bedrijven en de raffinaderijen (Valero bijv.)

Beginnersfout 3: ongedekte putopties schrijven. Niet doen in echt onvoorspelbare markten (Poetin, Covid). Je wilt geen aandelen krijgen in een hard vallende markt. KOOP alleen opties nu. Ook geen call opties schrijven (verkopen) want dat gaat bega je fout 1. Laat je winsten lopen, niet nu begrenzen. De markt is bullish.

Beginnersfout 4: steeds meer geld in je winnende aandelen stoppen. Als het goed is heb je nu flinke winst gemaakt. Gebruik de winst om call opties te kopen, je verliest niet meer dan je inleg. Dus stel je had nog Euro 2000 extra willen investeren. pak de helft en koop daar callopties voor. Staan je opties 20-25% in de plus, dan is het raadzaam dan pas de andere helft in weer callopties te steken. Wel andere olieaandelen t.b.v. de spreiding.

Maar jij bent geen beginner

Dus maak je de bovengenoemde fouten niet, of herstelt ze snel. Beleggen is visie hebben. Dus ben je het ermee eens dat de vraag veel groter is dan het aanbod, houd daar dan aan vat. Laat je niet afleiden door een tegengesteld krantenkopje.

Anderzijds. Wanneer de markt echt kantelt, wees dan bereid heel snel al je posities ten gelde te maken. Heb je niet zoveel geld belegd dan is af en toe wat nieuws volgen vaak voldoende. Heb je serieus geld belegd, lees wat je lezen kunt.

Succes met beleggen in olie en LNG!!

Meld je nu aan voor persoonlijk advies
Tijdens dit gesprek sta ik voor jou klaar om al jouw vragen omtrent jouw beleggingen in de energiesector te beantwoorden.
MELD JE HIER AAN