Beleggen in olie 2024

February 12, 2024

Beleggen in olie 2024

Het gratis olierapport 2024 is hier te vinden.

Dat 2024 een raar jaar wordt qua olieprijzen is niet verrassend. Allemaal een effect van geopolitieke spanningen en een misplaatste hoop op elektrisch rijden en waterstof als reddende engel. Dat heeft ook gevolgen voor aardgas, daarover zijn andere blogs al geschreven hier.

Wat is nu de verwachting? en waarom stoten vermogensbeheerders hun olieportefeuilles af?

Waarom minder beleggen in olie?

Waar je ook leest over de oliemarkt, fossiele brandstof is uit, gaat uit en is verleden tijd. Kijken we naar de werkelijkheid dan zien we dat er steeds meer gereden, gevaren en gevlogen wordt. Dus hier klopt iets niet. Wat niet?

We zien heel eenvoudig niet dat de prijs van een elektrische auto voor velen nog onbetaalbaar is. Opladen zonder eigen zonnepanelen en oplaadstation geen voordeel biedt. De wereldeconomie zorgt ervoor dat burgers niet makkelijk lenen, hogere rentes, en zeker niet al hun spaargeld all-in willen zetten terwijl de politiek spreekt van veel goedkopere EV's in een paar jaar tijd. Burgers kunnen beter wachten, want een EV kopen nu is te duur ivm een paar jaar wachten. Er is nu geen noodzaak om elektrisch te rijden. Niet vanuit het perspectief van burgers, tenzij je groen wilt rijden. En die mensen hebben nu al vaak een EV, de rest wacht af op wat komen gaat.

De vraag naar olie neemt in 2024 toe met 2 miljoen vaten/dag naar 104 miljoen vaten. Leuk of niet leuk speelt hierbij geen rol. De wereldbevolking groeit, wordt gemiddeld welvarender en wil geen EV maar een mobile, TV, of lamp. En die vraag naar elektriciteit moet gedekt worden door kolen/aardgas, zon/wind. Het kopen van vervoer (auto/scooter) gaat tot extra fossiele vraag leiden. Niet leuk, wel de werkelijkheid.

In welke olieaandelen moet ik beleggen?

De vraag lijkt lastig, is het niet. Amerikaanse olieaandelen. Volg energie-aandelen en je weet welke. Amerikaanse oliebedrijven zijn sterk. Ze persen veel geld uit een vat olie door hun ervaring, doelgerichtheid en aandeelhouders die ze op de nek zitten en de "goede" kant opwijzen. Hier geen geld in groene projecten die niet rendabel zijn. Dat is anders dan in Europa!

Het belangrijkste is dat de aandelen kiest die financieel er goed voor staan. Dat doet enerrgie-aandelen voor je. Jij hoeft alleen te volgen. met een paar muisklikken. Het juiste instapmoment is belangrijk. Wacht nu even de bodem is nog niet gevormd.

Hoe beleg je succesvol in 2024? Door geduld te hebben en te wachten op de bodem. De olieprijzen stijgen even en zakken vervolgens weer weg naar lagere niveau's. Ook hier is het zaak de escalatie in Israel en oekraine niet te overdrijven. Israel zal moeten luistern naar de VS. Zonder de steun van de VS staat Israel er helemaal alleen voor. Op Saudi Arabie hoeft ze niet te rekenen. De VS wil dat Saudi Arabie en Israel beter bevriend raken, in werkelijkheid kunnen ze elkaar luchten of zien. Lees ussen de regels door, immer de VS , als Trump aan de macht komt, zal snel haar leger uit het Midden-Oosten trekken en daarmee verder gaan met zijn gewenste doel. Geen doden en en geld meer uitgeven in het Midden oosten. Invloed houden wel, geldkraan dicht. Want tijd voor Amika voor de Amerikanen

De top 10 olieaandelen

  1. Shell
  2. CVX
  3. XOM
  4. COP
  5. Enbridge
  6. Equinor
  7. Devon
  8. Hess
  9. Halliburton
  10. Pioneer Resources

Wil je weten welk aandeel je als eerste kunt kopen, bekijk de wekelijkse webinars! Elke dinsdag om 20.00 uur. Of bekijk het YouTube kanaal. van energie-aandelen.nl

He belang van goede informatie

Lees veel en trekt je conclusie. Of je leest wat minder, maar dan wel to the point om succesvol te beleggen. Schuim niet de main stream media af, daar vindt je niet wat je wilt weten, dan ben je niet goed geïnformeerd om te beleggen. De energiesector gaat in 2024 groeien, maar veel sectoren kunnen niet rekenen op groene winsten simpelweg door de te hoge rente, hoge arbeidskosten en lagere verkoopprijzen.

Beleggen is succesvol als je voor de grote meute in kunt stappen. En dat ook doet met echt geld en niet op papier. Met zekerheid beleggen geeft je het vertrouwen dat je vermogen groeit. Daar zitten ook missers bij. Belangrijkste hierbij is dat je niet in de verkeerde sector belegt. Daarna het verkeerde aandeel koopt en dan de verkeerde timing hebt. Een verkeerde timing is niet te voorkomen. Er is altijd een beter moment. Beleg je voor maanden en jaren vooruit dan is die laatste stap van minder belang, de eerste 2 stappen goed doen bepaalt 90% van je rendement.

Via de blogs hier en informatie in het olierapport 224, maak jij een prima start voor 2024.

Meld je nu aan voor persoonlijk advies
Tijdens dit gesprek sta ik voor jou klaar om al jouw vragen omtrent jouw beleggingen in de energiesector te beantwoorden.
MELD JE HIER AAN