HomeMasterclassGratis DownloadsBlogOverContact
AanmeldenLog In
All
Renewable Energy
Gas
Oil

De beste beleggingen in de energiesector voor 2025

De kranten berichten veel over bezuinigingen in 2025, wat beleggen in vermogen belangrijker maakt. Aandelen in energie, zoals lithium, aardgas, uranium en zonne-energie, bieden kansen, maar de markt is onzeker door fluctuaties in vraag en aanbod. Lithium wordt belangrijk voor de toekomst van elektrische auto's, terwijl aardgas een groeiende vraag kent, ondanks onvoorspelbare prijzen. Zonne-energie zal steeds relevanter worden, vooral met de toenemende behoefte van datacenters en AI. Beleggers moeten een lange termijn visie hebben, want de energietransitie biedt veel potentieel, maar ook risico's.

Lees meer
Renewable Energy

Beleggen in de beste lithium aandelen 2025

Lees meer
Oil

De 10 beste olieaandelen voor 2024 en 2025

Beleggen in olie levert een hoog rendement op in 2024 en 2025. Binnen de energietransitie blijft olie een grote rol spelen. De media onderschat de toekomstige vraag naar olie, omdat men niet inziet dat groene alternatieven onbetaalbaar zijn en overheden het geld hiervoor niet meer hebben. Bedrijven willen concurrerende prijzen. De beste 10 olieaandelen spelen in op deze toekomstige groeiende olievraag en zorgen enerzijds voor een gezonde financiële basis gekoppeld anderzijds voor een bewust keuze richting olie op de korte termijn. Beleggen in olie loont. Voor een hoog rendement in de energiesector.

Lees meer
Gas

Aardgasaandelen 2024 zeer kansrijkX

Nooit was het in 2024 een beter moment om te beleggen in aardgas aandelen. De laagste prijs komt nu in zicht, actie is nodig. Beleggers die een hoog rendement willen behalen in 2024 en2025 kunnen nu beter snel instappen. Lees op energie-aandelen wat je kunt doen om te profiteren van de stijgende aardgasprijs.

Lees meer

Lithiumvraag zakt hard weg in 2024. Beleggen in groene energieaandelen

Lees meer
Renewable Energy

Welke duurzame energie aandelen moet je nu kopen?

Waarom kun je beter in 2024 in groene aandelen beleggen? Welke sector is daarbij echt kansrijk? Het grootste risico is dat je de verkeerde sector kiest omdat je te weinig goede informatie hebt. De eerste stap naar succes is een goede watch list per energiesoort/sector. Heb je de juiste sector en aandelen in handen, dan zal de trend je leiden naar serieus rendement.

Lees meer
Renewable Energy

Wat zijn de 5 renewable energiebronnen?

Beleggen in groene energie loont. Hoge rendementen zijn mogelijk. Maar waarin moet je dan precies investeren? 5 energiesectoren die je in de gaten moet houden. Terwijl hernieuwbare energie Nederland steeds belangrijker wordt, blijft deze maateenheid relevant. Nederland hernieuwbare energie initiatieven helpen bij het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

Lees meer
Renewable Energy

Top 5 energiebronnen: De Beste Nederlandse Energieaandelen in 2024

In 2024 biedt de energietransitie in Nederland interessante investeringskansen, met een groeiende focus op hernieuwbare energie zoals wind en zon. Beleggers kunnen profiteren van zowel fossiele energieaandelen, zoals olie en aardgas, als van bedrijven die zich richten op duurzame energiebronnen. Geopolitieke spanningen beïnvloeden de prijzen van olie en gas, terwijl de vraag naar kernenergie en uranium stijgt. Daarnaast wordt waterstof als potentiële brandstof van de toekomst gezien, hoewel de economische haalbaarheid op grotere schaal nog in ontwikkeling is.

Lees meer
Renewable Energy

Investeren in duurzame aandelen

beleggen in energieaandelen biedt veel potentie door de groei van batterijtechnologie voor energieopslag. Momenteel is het lastig om opgewekte elektriciteit langdurig op te slaan, wat leidt tot verlies van kostbare energie. Thuisbatterijen en nieuwe opslagtechnieken zoals flowbatterijen bieden uitkomst, zowel voor consumenten als de industrie. Voor lange termijnopslag zijn doorbraken nodig, vooral voor sectoren waar grootschalige energieopslag belangrijk is om te profiteren van goedkopere energieprijzen. Deze technologische vooruitgang maakt duurzame energieaandelen steeds aantrekkelijker voor beleggers.

Lees meer
Renewable Energy

De beste 10 energieaandelen voor 2024, inclusief aandeel Cameco en uraniumaandelen

Dit artikel biedt een overzicht van de beste energie aandelen, met nadruk op sectoren zoals olie, aardgas en groene energie, waaronder waterstof, lithium en Carbon Capture Storage (CCS). Ondanks de huidige uitdagingen in de energietransitie zijn er veelbelovende investeringskansen. Aardgas blijft een cruciale schakel in de energiemix, terwijl de groei van uranium en lithium ook belangrijke toekomstmogelijkheden biedt. De juiste focus op deze sectoren kan leiden tot een succesvolle overgang naar duurzame energie.

Lees meer
Renewable Energy

CO2-Afvang en Opslag (CCS): Kansen en Uitdagingen voor Klimaatbeleid

Carbon Capture Storage (CCS) is essentieel voor het verminderen van CO2-uitstoot, ondanks de toenemende emissies in 2020 en 2021. De beste CCS-aandelen voor 2024 zijn Occidental Petroleum Corp, Exxon Mobil Corp, en Equinor ASA ADR. Grotere financiële steun en hogere emissieprijzen zijn nodig om CCS-projecten te laten slagen, met overheidsinitiatieven zoals het Nederlandse Phortos en het Aramis samenwerkingsverband dat 2026 operationeel kan zijn.

Lees meer
Oil

De beste aandelen in de energietransitie in 2024

We kunnen stellen dat de wereldwijde energievraag sterk zal toenemen door de groeiende bevolking, wat vraagt om zowel fossiele als groene energiebronnen in de energietransitie. Olie, aardgas en uranium blijven cruciaal, met de verwachting dat fossiele brandstoffen nog decennialang nodig zijn. Innovaties in elektrisch vervoer en kernenergie, zoals Small Modular Reactors, bieden kansen voor een groenere toekomst. De uitdagingen liggen in de kosten van elektrische auto's en de ontwikkeling van schone energiebronnen zoals kernenergie. Voor beleggers bieden olie, aardgas en uranium interessante rendementen in 2024.

Lees meer
Renewable Energy

Beste Aandelen 2024: Investeren in Top Waterstof Bedrijven & Fuel Cell Technologie

In 2024 wordt verwacht dat waterstof een grote rol zal spelen in de groene energietransitie, met groene waterstof als meest kansrijke optie. De technologieën voor waterstofproductie, zoals elektrolyse, ontwikkelen zich snel, met bedrijven als Shell en Nel die grote investeringen doen. Hoewel groene waterstof op dit moment nog relatief duur is, is de langetermijnverwachting positief door overheidssteun en nieuwe doorbraken. Voorbeleggers in waterstof wordt het aanbevolen om te focussen op producenten, gevolgd door de logistiek en uiteindelijk de verbruikers na 2030.

Lees meer
Gas

Niet missen: Aandelen in witte waterstof, met een focus op koers Ballard Power en PowerCell Sweden

Waterstofaandelen laten momenteel nog geen significante winsten zien, maar de vooruitzichten zijn veelbelovend, vooral voor beleggers met een horizon van 5-10 jaar. Het gebrek aan nieuwe orders en de hoge kosten remmen echter de huidige groei. Het is essentieel om de marktontwikkelingen nauwlettend te volgen en het juiste instapmoment te kiezen, vooral bij waterstofproducenten, -vervoerders en -opslagbedrijven. Hoewel waterstof veelbelovend is, zijn er nog aanzienlijke uitdagingen die overwonnen moeten worden. Het vereist niet alleen technologische innovatie, maar ook politieke steun en investering om de productie en infrastructuur te ontwikkelen. Met de juiste benadering kan waterstof een cruciale rol spelen in de mondiale energietransitie, maar realisme en geduld zijn essentieel voor investeerders en beleidsmakers

Lees meer
Oil

Beleggen in olie 2024: Welke aandelen kopen en welk aandeel nu kopen?

In 2024 geopolitieke spanningen en de langzame transitie naar elektrische voertuigen de olieprijzen nadrukkelijk zullen beïnvloeden. Ondanks de daling in populariteit van fossiele brandstoffen, blijft de vraag naar olie stijgen door groeiende wereldbevolking en consumptie. Amerikaanse olieaandelen worden gezien als sterke investeringsmogelijkheden vanwege hun efficiëntie en winstgevendheid. Geduld is echter cruciaal, want de juiste instapmomenten komen wanneer de markt een bodem bereikt. Zorg voor goede informatie en beleg met vertrouwen in de juiste sectoren en aandelen voor optimaal rendement.

Lees meer
Gas

Voor 2024: De grote belofte van beleggen in aardgas

In 2024 biedt beleggen in aardgas veel potentie, vooral nu Duitsland miljarden investeert in nieuwe aardgascentrales om de sluiting van kerncentrales te compenseren. Hoewel de vraag naar LNG momenteel laag is door economische zwakte en volle voorraden, zal de prijs naar verwachting binnen enkele maanden stijgen. Aardgas blijft een belangrijke energiebron voor Europa, gezien de beperkte mogelijkheden om de sluiting van kolen- en kerncentrales op te vangen met hernieuwbare energie. Voor beleggers biedt dit een kans om nu te investeren, voordat de prijzen weer stijgen.

Lees meer
Oil

Beleggen in olie, de factoren die de prijs bepalen

Beleggen in olie biedt kansen op rendement, maar vraagt om een goed inzicht in de factoren die de prijs beïnvloeden. Geopolitieke spanningen, zoals in het Midden-Oosten en Rusland, OPEC-beslissingen, raffinaderijen en olievoorraden spelen allemaal een cruciale rol in het bepalen van de olieprijs. Ook transport via olietankers en de speculatieve handel in futures beïnvloeden de marktvolatiliteit. Om succesvol te investeren in olie is het belangrijk om deze factoren nauwkeurig te volgen en goed geïnformeerd te blijven.

Lees meer
Oil

Productie raffinage bepaalt koers olieaandelen

In mijn wekelijkse webinars voorspel ik dat de olieprijs eerst zal dalen en later zal stijgen vanwege de lagere raffinage van diesel en benzine in Q1 2024. De daling van raffinagemarges van bijna $50/vat naar $15-18/vat draagt hieraan bij. Geopolitieke spanningen beïnvloeden de olieprijs minder, omdat de vraag naar olie niet significant toeneemt. Olieaandelen worden steeds aantrekkelijker, maar het is verstandig om te wachten op nog lagere koersen voordat je instapt.

Lees meer
Oil

Het Laatste OPEC nieuws: Angola trekt zich terug, wie volgt?

Samenvattend kan gesteld worden dat Angola heeft besloten zich terug te trekken uit OPEC+, wat speculaties opwekt over de toekomst van kleinere landen binnen de organisatie. OPEC+, onder leiding van Saudi-Arabië, blijft echter cruciaal voor het stabiel houden van de olieprijs, terwijl schalieolie-producenten in de VS een steeds grotere concurrent vormen. Verwacht wordt dat de olieprijs in 2024 rond de $80 per vat blijft, ondanks uitdagingen zoals een zwakke wereldeconomie en stijgende rente. Beleggen in olieaandelen biedt kansen, aangezien de vraag naar olie blijft groeien en OPEC+ haar productiebeperkingen handhaaft.

Lees meer
Renewable Energy

Uranium kopen in 2025: Ontdek de beste uranium aandelen

Kernenergie speelt een steeds belangrijkere rol in de energietransitie, vooral omdat landen zoals de VS en Europa afstappen van fossiele brandstoffen. De boycot van Russisch uranium kan echter zorgen voor prijsstijgingen, aangezien Rusland een grote speler is in de uraniumverrijking. Ondanks de kosten en uitdagingen van kerncentrales, wordt verwacht dat de vierde generatie reactoren, met meer veiligheid en minder radioactief afval, cruciaal zal zijn voor de toekomst. Terwijl kernfusie nog ver weg is, richten landen zoals China zich nu op de bouw van nieuwe kerncentrales om hun energievraag duurzaam te dekken.

Lees meer
Renewable Energy

Ontdek de topaandelen voor beleggen in elektrisch rijden: XPeng, BYD, en Toyota

In 2024 woedt de concurrentiestrijd in de elektrische auto-industrie, ondanks tegenvallende verkoopcijfers door een gebrek aan vraag. China blijft vooroplopen, met ongeveer 1 op de 6 verkochte auto's die elektrisch zijn. Europese autofabrikanten investeren fors in hun productielijnen voor EV's, in anticipatie op toekomstige winstgevendheid. De sector staat voor uitdagingen zoals kostenverlaging en toenemende concurrentie, vooral vanuit China, wat de Europese automobielindustrie sterk zal beïnvloeden.

Lees meer
Gas

Investeren in waterstof: Ontdek dé beste waterstof aandelen

Waterstof speelt een cruciale rol in de energietransitie als duurzame energiebron, met toepassingen in diverse sectoren zoals de chemische industrie en scheepvaart. De groeiende vraag naar groene waterstof maakt waterstof aandelen aantrekkelijk voor investeerders. Bedrijven zoals ITM Power, Ballard Power Systems en Toyota zijn belangrijke spelers in deze sector. Hoewel de sector kansen biedt, zijn er ook risico's, zoals hoge productiekosten en onzekerheid over subsidies. Beleggers moeten deze risico's goed afwegen en hun strategieën afstemmen op hun risicoprofiel. Ondanks de uitdagingen blijven investeren in waterstof en het verkennen van de beste waterstof aandelen voor 2024 relevante opties in de huidige markten.

Lees meer
Gas

Beleggen in aardgas met rendement

De aardgasprijzen stegen begin 2023 door hoge inkoop voor de winter, maar daalden snel toen Europa stopte met kopen. In december 2023 zijn de prijzen gestabiliseerd, maar de lage prijzen remmen investeringen in LNG-projecten. De vraag naar LNG zal groeien door lagere uitstoot van aardgascentrales vergeleken met kolencentrales. Beleggen in aardgas biedt lange termijn potentieel door fluctuerende prijzen en mogelijke koude winters, met kansen voor hoge rendementen.

Lees meer
Renewable Energy

Kansen voor investeren in energieaandelen in 2024: Ontdek energieaandelen en de groene energietransitie

Samengevat kunnen we stellen dat er in 2024 grote kansen voor beleggers in energieaandelen, mede dankzij een verwachte winstgroei van 31%, volgens GoldmanSachs. Factoren zoals lagere rentetarieven en geopolitieke spanningen drijvende energievraag op, wat voordelig is voor sectoren zoals olie, aardgas, lithiumen duurzame energie. Elektrische voertuigen, zonne-energie, windenergie enuranium zullen in de komende jaren belangrijk blijven voor de groeneenergietransitie. Aardgas blijft tot 2050 een cruciale energiebron, terwijl waterstofen CCS potentieel hebben, maar met voorzichtigheid benaderd moeten worden.

Lees meer
Renewable Energy

OPEC+ Besluit in November 2023 en de Gevolgen voor de Oliemarkt

Het OPEC+ besluit van november 2023 zal een grote invloed hebben op de olieprijs en de economische vooruitzichten wereldwijd. De huidige prijsdruk, veroorzaakt door zwakke vraag en geopolitieke onzekerheden, kan de olieprijs doen dalen tot $60 per vat of lager, tenzij OPEC+ ingrijpt met productiebeperkingen. Ondanks economische uitdagingen in China blijft de vraag naar olie onzeker in 2024. Saudi-Arabië heeft de afgelopen maanden vrijwillig de productie beperkt, maar andere OPEC+-lidstaten moeten ook bijdragen om de prijzen stabiel te houden. Beleggers blijven echter vertrouwen hebben in olieaandelen, aangezien de Oil Majors nog steeds winstgevend zijn.

Lees meer
Oil

Olieprijs volgt vraag naar energie

De olieprijs wordt sterk beïnvloed door de vraag naar energie, die afhankelijk is van de wereldeconomie. Door de economische problemen in China en Duitsland daalt de vraag naar olie, wat leidt tot stijgende voorraden, ondanks de productiebeperkingen van OPEC+. Saudi-Arabië moet de olieprijs hoog houden om haar machtspositie te behouden, terwijl Iran, ondanks internationale sancties, streeft naar nucleaire wapens. Ondertussen streven Europa en de VS naar energieonafhankelijkheid om afhankelijkheid van het Midden-Oosten te verminderen. Groene energie komt langzaam op gang, maar voor veel arme landen blijft olie voorlopig essentieel.

Lees meer
Oil

Langjarig rendement: Beleggen in oliebedrijven voor duurzame groei

Beleggen in olieaandelen biedt volgens het artikel de meeste kans op langjarig rendement, terwijl waterstof en duurzame energieprojecten te kampen hebben met hoge kosten en tegenvallende resultaten. Oliebedrijven hebben bewezen winstgevend te zijn, vooral wanneer de olieprijs boven de $40 per vat blijft. Deze bedrijven gebruiken hun winsten om te investeren in schuldafbouw en duurzame energie, waardoor ze goed gepositioneerd zijn voor de toekomst. OPEC+ beheerst de olieprijzen door de productie te verlagen, wat de winst van oliebedrijven ondersteunt. Door de toenemende vraag naar olie en aardgas blijven beleggingen in oliebedrijven een veilige en lucratieve keuze.

Lees meer
Renewable Energy

Beleggen in windenergie: Uitdagingen voor windenergie aandelen in 2023

We kunnen stellen dat In 2023 windenergie aandelen onder druk staat, met name door de aankondiging van Orsted dat twee grote offshore windprojecten worden stopgezet. De stijgende kosten, complexe vergunningstrajecten en hoge rentelasten spelen hierbij een belangrijke rol. Orsted verwacht een verlies van $2,3 miljard en heeft moeite om aan de eisen te voldoen voor belastingvoordelen in de VS. Deze problemen gelden ook voor andere spelers in de sector, waardoor beleggers voorlopig beter kunnen afzien van investeringen in windenergie aandelen. Overheidsingrijpen en kostenverlagingen zijn noodzakelijk om de situatie te verbeteren.

Lees meer
Renewable Energy

Duurzame energie beleggen voor 2024: Ontdek de beste kansen

In 2023 hadden groene energiebedrijven, zoals wind- en zonne-energie, het moeilijk door stijgende kosten, complexe regelgeving en een afnemende vraag naar zonnepanelen. Windenergieprojecten werden geannuleerd en bedrijven zoals Orsted en Siemens Energy schreven miljarden af. De elektrische automarkt viel ook tegen, met dalende verkopen en prijzen. Daarentegen deed de olie- en aardgassector het goed door aanhoudende vraag en beperkte alternatieven. Uranium wint aan populariteit door de groeiende interesse in kernenergie, wat de uraniumprijs en aandelenkoersen sterk deed stijgen.

Lees meer
Renewable Energy

Aandeel Enphase, schrik voor beleggers

De koers van Enphase's aandelen daalde met 15% nadat SolarEdge problemen had met de verkoop van zonnepanelen in Europa, wat de vraag negatief beïnvloedde. Enphase voorziet een daling van 40% in kwartaal 3 van 2023 en verwacht dat de inkomsten voor 2023 met 15% zullen verminderen. De vooruitzichten voor 2040 zijn ook verlaagd vanwege economische onzekerheid in Europa. Hoewel Enphase een technologieleider blijft, wordt de koers van Enphase geplaagd door hogere rentetarieven en minder gunstige wetgeving, wat een uitdagende periode voor het aandeel Enphase voorspelt.

Lees meer
Renewable Energy

Elektrisch rijden valt stil

elektrisch rijden valt stil

Lees meer
Renewable Energy

Ontdek de top 5 lithium aandelen: Ideale kansen voor investeren in lithium

Samengevat, de lithiumprijs is de afgelopen tijd flink gedaald, wat kansen biedt voor investeerders. Momenteel is de prijs ongeveer $20.000 per ton, een aanzienlijke daling ten opzichte van januari 2023. De afname in vraag, vooral vanuit China, beïnvloedt de markt, maar experts verwachten dat de vraag naar lithium zal toenemen na 2025. In het blog worden de top 5 lithium aandelen besproken, waaronder Albemarle en Livent, die profiteren van de verwachte groei in de elektrische voertuigenmarkt. Het is belangrijk om de marktdynamiek goed in de gaten te houden voordat je investeert.

Lees meer
Oil

Top 5 Europese olieaandelen: Ontdek de beste investeringsmogelijkheden

De vraag naar olie blijft stijgen door de wereldwijde toename van vervoer en bevolkingsgroei, zelfs in armere landen waar elektriciteit en vervoer nog een luxe is. Ondanks investeringen in duurzame energie blijven fossiele brandstoffen essentieel, met een toenemende vraag naar aardgas. Politieke en economische factoren beïnvloeden de energieprijzen en de groei van elektrische voertuigen, wat de relevantie van Europese olieaandelen versterkt. De blogpost bespreekt de top 5 Europese olieaandelen, waaronder Royal Dutch Shell en Equinor, en benadrukt dat beleggen in deze bedrijven een slimme keuze kan zijn in de huidige marktdynamiek. De energietransitie vraagt om een realistische benadering, waarbij oliebedrijven een cruciale rol blijven spelen.

Lees meer
Oil

Oorlog Israël en de oliemarkt

De oliemarkt blijft rustig ondanks het bombarderen van een ziekenhuis in Gaza, met het vertrouwen dat de VS Israël in bedwang kan houden. De VS wil dat Palestijnen eerst naar Egypte vluchten voordat Israël de Gazastrook betreedt, terwijl Iran heeft gewaarschuwd te reageren. De olieprijs wordt voorlopig gestabiliseerd door een daling in de olievoorraden in de VS en een tekort aan diesel, ondanks geopolitieke spanningen en productiebeperkingen door OPEC+. Europese olieaandelen worden als ondergewaardeerd beschouwd, en beleggers kunnen profiteren van callopties bij een verdere escalatie van de oorlog.

Lees meer
Oil

Aanval op Israël doet olieprijs stijgen

Toen Israël na het vertrek van de Engelsen haar kans schoon zag Israelische nederzettingen versneld op te zetten om de Palestijnen te verdringen, probeerden andere Arabische landen Palestina alsnog te helpen, maar ze verloren de confrontatie met Israël.

Lees meer
Renewable Energy

Waterstofaandelen 2024: Shell waterstof aandelen en andere essentiële energieaandelen voor 2024

De energiesector groeit snel en zal naar verwachting in 2030 de grootste ter wereld zijn. De focus ligt op groenere en efficiëntere energieproductie om aan de groeiende vraag te voldoen. Olieprijzen stijgen door invloed van OPEC+ en afnemende wereldvoorraden, wat korte-termijn rendementen voorspelt. Aardgasprijzen zullen naar verwachting stijgen, ondanks huidige overvloedige voorraden. Waterstof, hoewel gehyped, blijft vooralsnog kostbaar en vereist geduldig investeren voor toekomstige opbrengsten na 2030.

Lees meer
Renewable Energy

Beste 10 kernenergie aandelen voor 2024

Kernenergie blijft een onderwerp van discussie in de energietransitie. Terwijl landen als Duitsland kernenergie willen afbouwen, investeren andere landen zoals China juist fors in nieuwe kerncentrales. Innovatieve reactoren beloven meer veiligheid, minder afval en hogere efficiëntie, wat kernenergie aantrekkelijker maakt als stabiele, CO₂-vrije energiebron. Voor beleggers bieden uraniumaandelen zoals Cameco, Kazatomprom en Denison Mines kansen, en als technologische en veiligheidsuitdagingen worden opgelost, kan kernenergie dus wel zeker een waardevolle rol spelen in een duurzame toekomst.

Lees meer
Renewable Energy

Beleggen in groene aandelen, niet eenvoudig

Beleggen in groene aandelen in Nederland is geen gemakkelijke taak door de energietransitie. Ondanks de groeiende interesse in groene bedrijven, blijven er uitdagingen bestaan, zoals verliesgevende investeringen in waterstof en risico's bij EV-aandelen, vooral in Europa. De miljarden euro's die nodig zijn voor deze groene initiatieven drukken zwaar op de kosten voordat winst kan worden gerealiseerd. Bovendien zijn er grote subsidies, zoals de bijna $400 miljard van Biden, voor verschillende groene energieprojecten, maar de effectiviteit en verdeling hiervan blijven discutabel, vooral in het licht van concurrentie met China en de Europese strategieën voor leiderschap in de sector.

Lees meer
Gas

Hoe werkt de LNG Markt

Als belegger is het cruciaal om te begrijpen waar je de komende maanden rendement kunt behalen, vooral in de LNG-gassector in Europa. Investeren in LNG-gas lijkt veelbelovend door de verwachte stijging van de LNG-prijzen en handelsvolumes, hoewel Europa te maken heeft met een aardgas tekort door verminderde leveringen uit Rusland. Nederland beschikt over voldoende aardgasopslagcapaciteit en importterminals voor LNG-gas, maar bij een koude winter kunnen de gasprijzen aanzienlijk stijgen door een discrepantie tussen vraag en aanbod. De LNG-markt is complex, met traders die de fluctuaties in vraag en aanbod beheren, wat invloed heeft op de aardgasprijzen en potentiële rendementen voor beleggers kan opleveren.

Lees meer
Oil

Beleggen in fossiele brandstoffen helpt je rendement in 2025

We kunnen stellen dat beleggen in fossiele brandstoffen een aantrekkelijke optie blijft, vooral in olie, ondanks de twijfels over de toekomstige vraag. De olieprijs zal naar verwachting in 2025 weer stijgen, aangezien de wereldwijde vraag blijft toenemen, vooral door het gebrek aan betaalbare groene alternatieven en de groeiende energiebehoefte. OPEC+ en landen als Saudi-Arabië zullen blijven proberen de olieproductie te beperken, wat de prijs op peil houdt. Als belegger kun je profiteren van de stabiliteit en de hoge rendementen van olie- en gasbedrijven, die zowel fossiele energie blijven leveren als investeren in groene projecten. Ondanks de politiek tegen fossiele brandstoffen, blijft de realiteit dat deze energiebronnen cruciaal zijn voor de wereldeconomie.

Lees meer
Oil

Olie en de macht van Saudi-Arabië: Impact op de grafiek van de olieprijs

Saudi-Arabië, als vooraanstaande speler binnen OPEC+, voert een krachtige strategie om haar oliemarktaandeel te versterken en de prijzen te stabiliseren, met speciale focus op haar Petroleum Investment Fund (PIF) en ambitieuze toekomstplannen. De toekomst van de olieproductie wordt beïnvloed door geopolitieke verschuivingen en de groeiende vraag naar olie tot 2030, ondanks de opkomst van alternatieve energiebronnen. Saudi-Arabië bereidt zich voor op een veelzijdige economische toekomst, met aandacht voor groene energie en strategische partnerships, zoals met opkomende wereldmachten zoals China, terwijl het zijn rol als belangrijke energieleverancier verstevigt. Ontdek meer in de grafiek over de olieprijs.

Lees meer
Renewable Energy

Nu beleggen in de energietransitie, straks volgt het rendement

Beleggen in de energietransitie kan nu tegen een relatief lage investering, omdat je koersen hard afgestraft zijn. Over een paar maanden zullen de eerste bedrijven hun grote investeringen aankondigen door subsidies geholpen vanuit de IRA en de Green Deal.

Lees meer
Oil

Olieprijs blijft dalen. Beleggers opgelet!

De olieprijs daalt op China. China presteert slechter dan verwacht. En de bankensector in de VS stemt ongerust. De beurzen bodemen nu, maar de kans op een flinke neerwaartse correctie is er nog steeds.

Lees meer
Renewable Energy

Energietransitie komt nu echt op gang

Beleggers die vermogen willen opbouwen in de komende 3-10 jaar doen er goed aan te beleggen in deze sector. In 2030 de grootste sector ter wereld. Nu op nummer 8, straks op nummer 1. groter dan zorg, vastgoed, banken etc.

Lees meer
Renewable Energy

Elektrisch rijden en olie

Willen we van olie af, dan moet elektrisch rijden aantrekkelijker gemaakt worden en we moeten minder gaan (fossiel en elektrisch) rijden, vliegen varen. Best mogelijk. Moeilijk omdat we onze vrijheid niet zo makkelijk opgeven.

Lees meer
Gas

Hoe beleggen in olie en aardgas?

De olieprijs noteert op dit moment zo'n $ 70/vat. Rekening houdend met de inflatie een best lage prijs. Tenminste wanneer je beseft dat de oliewinning de laatste 10 jaar enorm gekrompen is en er een oorlog gaande is. Na de oorlog komt er met een goede kans op flink lagere inflatie weer een groei van de wereldhandel.

Lees meer
Oil

Olie prijs stijgt, gasprijs daalt

Olie en aardgas zijn 2 totaal verschillende markten. Olie is voor vervoer, aardgas voor energieopwekking. De olieprijs stijgt op de hoop dat OPEC begin juni haar productie zal verlagen. Of dat Biden toch serieuze volumes olie gaat kopen ter hervulling van de strategische petroleum reserve (SPR). Beide zouden de olieprijs richting $80/vat kunnen duwen.

Lees meer
Renewable Energy

Olie, Aardgas & Batterijen

Zolang inflatie en een haperende economie een feit is zullen de subsidies weer moeten toenemen om renewable projecten van de grond te krijgen. De combinatie extra subsidies en slechtere economische vooruitzichten wereldwijd is geen goede combinatie.

Lees meer
Oil

Top 5 Olie Aandelen

Wanneer de olieprijs gaat stijgen wil je wel die aandelen bezitten die ook echt gaan meebewegen. Liefst die bedrijven die heel gevoelig zijn voor de prijs van een vat olie. De beste aandelen zet ik hieronder neer, zodat je snel kunt inspringen op hogere olieprijzen.

Lees meer
Renewable Energy

Beleggen in groene energie, zo doe je dat

Succesvol beleggen in de groene energietransitie is de juiste volgorde aanhouden binnen de te verwachten ontwikkelingen. Beleg in wat echt nu waarde toevoegt. Beloftes, zonder echt ondersteund businessplan, zijn momenteel niet interessant. De beleggers willen snel positieve resultaten zien met bewezen technologie.

Lees meer
Oil

De 5 beste olie aandelen van 2023

Ontdek hieronder de beste aandelen voor 2023, zodat je snel kunt profiteren van stijgende olieprijzen

Lees meer
Gas

De straat van Hormuz

In 2022 werd er gemiddeld 20 miljoen vaten per dag door schepen vervoerd door de Straat van Hormuz (info IEA). Dat komt doordat landen als Iran, Saudi Arabië en de UAE hun laadhavens hebben. Bij een wereldwijde productie van circa 100 miljoen vaten per dag gaat dus ongeveer 20% van de wereldwijde olie productie door dit vaarwater.

Lees meer
Oil

Het belang van schalieolie

Groot, zeer groot. De VS is door de productie van schalieolie Saudi Arabië voorbijgegaan als olieproducent. Hierdoor is de VS politiek minder afhankelijk van de OPEC en andere olieproducerende landen. Om maar een voorbeeld te noemen. Het creëert zeer veel werkgelegenheid en er gaan vele honderden miljarden Usd in om.

Lees meer
Oil

Olie & LNG, een prachtig stel

Goldman Sachs ziet nu ook een olieprijs van ver boven de $120/vat in 2022. Energie-Aandelen is hier blij mee. Niet de slechtste zakenbank laten we zeggen in het voorspellen van de olieprijs.

Lees meer
Oil

Hoeveel olie zit er in een vat?

Een vat olie is een Amerikaanse maateenheid die gebruikt wordt als inhoudsmaat voor ruwe aardolie en is gelijk aan 42 US gallon (9.702 kubieke inch), ofwel ca. 158,99 liter.

Lees meer
Energie-Aandelen.nl
info@energie-aandelen.nl
Bouwlust 8, 2381GD, Zoeterwoude
KVK: 69028605
Vestigingsnummer: 000037417304
Privacy Policy
© 2024 by Energie-Aandelen.nl.